Wie is er niet dol op: een bezoekje aan een goede hamburgertent? En dan hebben we het natuurlijk niet over de bekende fastfoodketens, maar over een écht goed hamburgerrestaurant. Hoe leuk is het om deze creaties ook thuis te maken? Wij hebben een paar variaties voor je verzameld waarmee je de klassieke hamburger nieuw leven inblaast, zoals we ook al eens deden met stamppotten, gehaktballen en appeltaart!
1. De állerlekkerste kipburger
Bij een kipburger denk je misschien aan een vrij eenvoudig recept: broodje, kipburger, sausje, klaar. Toegegeven: dat kan al zalig zijn. Maar wij hebben een nog véél smakelijkere variant voor je!
Nodig:
- Een Italiaanse bol
- Kipburger
- Cheddarkaas
- Tomaat
- Crème fraîche
- Rode ui
- Guacamole (heel simpel gemaakt van avocado, citroensap en een beetje peper en zout)
- Sla
Bak de kipburger en laat de cheddarkaas er even op smelten. Leg de kipburger op de Italiaanse bol. Vervolg je topping met de guacamole, tomaat, ui en een dot crème fraîche. Eindig met de sla. Bon appétit!
2. Hamburgers op z’n Italiaans
De Italiaanse keuken op een broodje: hoe heerlijk klinkt dat? Waan je met deze hamburger even in Toscane…
Nodig:
- Italiaanse bol
- Rundvleesburger
- Buffelmozzarella
- Parmezaanse kaas
- Pesto
- Tomatentapenade
- Pancetta
- Truffelmayonaise
Bak de hamburgers in de pan en leg hem op de Italiaanse bol. Verdeel vervolgens plakjes mozzarella, pesto, tomatentapenade en pancetta over de burger. Eindig met parmezaanse kaas en truffelmayonaise.
3. Griekse kip op een broodje
Ook met Griekse ingrediënten kun je een smakelijk variant maken op de traditionele hamburger. Moeilijk? Helemaal niet zelfs! Beleg je broodje met de volgende ingrediënten en je bent klaar voor een heerlijk Grieks avondje. PS: zet ook een flesje ouzo koud!
Nodig:
- Hard broodje
- Kipburger
- Komkommer
- Rode ui
- Tzatziki (gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer en knoflook)
Maak allereerst de tzatziki klaar. Dit is heel eenvoudig, maar ontzettend lekker. Laat de knoflook even lekker in de saus trekken. Bak vervolgens de kipburger en leg hem op het broodje. Leg hierop de komkommer, rode ui en sluit af met een flinke dot tzatziki.
4. Mix it: zoete hamburgers
Eigenlijk kun je op de traditionele hamburger talloze varianten maken. Dat is leuk: zo kun je spelen met smaken! Op die manier ontdekten we nog een leuke variant op de traditionele hamburger, een zoete hamburger met gekarameliseerde ui.
Nodig:
- Hard broodje
- Rundvleesburger
- Gekarameliseerde ui
- Champignons
- Parmezaanse kaas
- Rucola
- Truffelmayonaise
Begin met het maken van de gekarameliseerde ui. Gebruik hiervoor 6 grote uien, 375 ml water, 75 gram bruine suiker, 75 gram balsamicoazijn, olie, zout en peper. Eigenlijk is dit heel simpel: snijd de uien in ringen en verwarm ze in de pan. Voeg daarna de suiker, balsamicoazijn, water, peper en zout toe en breng het aan de kook. Wacht nu drie kwartier totdat de uien helemaal goed op smaak zijn. Bak de rundvleesburger, leg hem op het broodje en op hem af met de gekarameliseerde ui, gebakken champignons, parmezaanse kaas, rucola en truffelmayonaise. Mmm…