Travel light? Welnee, echte Hollanders verkassen met een wagen volgeladen naar de camping. Laat die blikken knakworsten thuis, maar ga voor campingeten dat lang houdbaar, verrassend én verantwoord is. Blijtijds geeft je vijf receptideeën.
1. Tropische burger
Met het klassieke broodje hamburger scoor je altijd punten op de camping. Of je je nu aan de Nederlandse kust bevindt of aan de Cote d’Azur: deze kleine twist met ananas en chirachamayo geeft je het perfecte vakantiegevoel. Pak ook een pot zoetzure augurken en de voorverpakte plakjes cheddar in om de tropische burger mee af te maken. Het rundergehakt, de krop sla en een netje avocado’s koop je in de plaatselijke hypermarché.
2. Watermeloenbowl
Deze frisse watermeloensalade eet je regelrecht uit de schil. Had jij ‘m al door? Het afwassen kun je na dit ideale campingmaaltje dus overslaan. Lepel de meloen uit en vul deze met een salade van meloen, komkommer, geroosterde cashewnoten en geitenkaas. Top af met een dressing van honing, balsamicoazijn en takjes dragon.
3. Roerbak met chorizo
Het liefst nemen we onze hele keuken mee naar de camping, maar om ruimte te besparen laten we onze twintig verschillende kruidenpotjes thuis. Daarom is het slim om ingrediënten te gebruiken die al kruidig van zichzelf zijn. Chorizo is een echte smaakmaker. Bak de stukjes worst op een hoge stand knapperig en roerbak verschillende groenten mee. Met een stokbrood als bijgerecht is je campingmaal compleet.
4. Couscous met perzik
Bij het bereiden van couscous hoeft geen gaspit aan te pas te komen. Tenminste, als je de waterkoker mee op reis neemt. Even wellen en de Turkse tarwe is in een mum van tijd klaar. Voeg wat abrikozen uit blik toe en een handjevol noten naar keuze. Aanvullende opties: komkommer, paprika, rozijnen, munt en feta.
5. Vietnamese springrolls
Ben je al bekend met deze doorschijnende loempia’s waarbij een gezonde vulling verpakt wordt in een rijstvel? De vellen neem je gemakkelijk mee en hoef je alleen even te weken in warm water. Vul ze met glasnoedels, groenten, garnalen, omelet of met de restjes van de dag ervoor. Zet de ingrediënten in kommetjes klaar, zodat iedereen zijn eigen springroll kan samenstellen. Een Vietnamees feestje aan de vouwtafel!