Heel Holland Bakt is er niets bij! Met deze recepten maak jij de lekkerste taarten waar je géén oven voor nodig hebt.
Lees ook:
6 variaties op de appeltaart
Taarten die je eenvoudig maakt
Heb je zin in een lekkere taart maar geen oven waar je die lekkere taart in bakt? Of komen al jouw baksels keer op keer zwartgeblakerd uit de oven? Stap dan over op de ‘no bake cake’: een lekkere taart waar die oven helemaal niet aan te pas komt. Wij delen vier lekkere recepten.
1. Banoffee pie
Krachtig en machtig, dat is deze taart absoluut. Heel erg lekker voor wie van de zoete smaak van karamel houdt met het romige van banaan en een bodem van verkruimelde Digestive koekjes.
Je hebt nodig
- Een rol (150 gram) Digestive of kandij koekjes
- 1 blik gecondenseerde melk
- 100 gram boter
- Drie bananen
- Melk of pure chocolade
- Zakje Klop Fix
- 400 ml slagroom
Zo maak je banoffee pie
Vul een pan met water en zet het blik gecondenseerde melk (dicht, zonder wikkel) er in. Laat dit drie uur lang kokend pruttelen op laag vuur, zodat de melk karamel wordt. Maak ondertussen de bodem, door de koekjes fijn te prakken en te mengen met gesmolten boter. Vul de bodem van de springvorm hiermee, evenals een stukje van de rand. Zodra de karamel klaar is smeer je deze over de bodem uit. Hier overheen plaats je plakjes banaan. Klop vervolgens de slagroom lekker stevig en smeer bovenop de banaan. Ten slotte rasp je er wat van de chocolade overheen. Je kunt de taart direct eten maar ook prima in de koelkast nog wat stijver laten worden.
2. Kersenroomtaart
Een topper op verjaardagen, deze kersenroomtaart. Je maakt hem in een handomdraai, het enige waar je rekening mee moet houden is dat de taart tijd nodig heeft om op te stijven in de koelkast.
Dit heb je nodig
- Een rol biscuitjes (maria of kandij, naar smaak)
- 100 gram boter
- 400 ml slagroom
- Banketbakkersroom (dr Oetker, 1 zakje) of maak zelf
- Kersenvlaai vulling of verse ingekookte kersen
Zo maak je kersenroomtaart zonder oven
Begin met de bodem door de koekjes fijn te kruimelen en te mengen met gesmolten roomboter. Beleg hier de bodem van de springvorm mee, evenals de rand. Klop vervolgens de banketbakkersroom tot een gladde stevige massa (als je die van dr. Oetker gebruikt doe je dit met de slagroom) en giet dit op de bodem. Laat de taart nu tien minuten rusten, bij voorkeur in de koelkast. Smeer ten slotte de kersenvlaai vulling uit over de room en laat het geheel minimaal drie uur opstijven. Ter garnering kun je wat kruimels van de bodem of vlokken chocoladerasp er overheen doen.
3. Stroopwafeltaart
Zoetekouwen opgelet! Deze taart is onweerstaanbaar en het behoeft geen uitleg dat hij ruimschoots voorziet in de suikerbehoefte van minstens een week. Toch wilden we ‘m je niet onthouden, want lekker: dat is ‘ie!
Dit heb je nodig
- 2 zakken stroopwafels, 1 zakje kleine stroopwafeltjes
- Vanillesuiker, twee zakjes
- Kaneel, twee eetlepels
- Slagroom, 500 ml
- Klop Fix
- Basterdsuiker, 50 gram
- Monchou, 600 gram
Zo maak je stroopwafeltaart
Snijd of scheur de twee pakken grote stroopwafels in kleine stukjes en zet opzij in een magnetron bestendig bakje (of steelpannetje). Klop de monchou los en meng dit met de slagroom, Klop Fix, vanille suiker, kaneel en basterdsuiker. Zodra je een smeuige massa hebt pak je de stukjes stroopwafel en verwarm je deze, zodat ze stroperiger worden. Bedek met deze stroperige massa de bodem van het taartblik/springvorm. Let op: gebruik ongeveer de helft voor de bodem en druk dit goed aan. Vervolgens smeer je hier de helft van het monchou-mengsel op. Daarbovenop komt de tweede helft van de koekjesmassa, met daarop wederom het monchou mengsel. Top af met de kleine stroopwafeltjes in stukjes of leuke vormpjes en laat het geheel in de koelkast om op te laten stijven.
4. Citroenkwarktaart
Je hebt ze uit een pakje maar maakt ze net zo makkelijk helemaal zelf: kwarktaarten. Deze variant met citroen is lekker fris en valt altijd in de smaak.
Dit heb je nodig
- Een rol Digestive- of kandijkoekjes
- 500 gram citroenkwark
- 250 ml slagroom
- 100 gram boter
- Zakje vanillesuiker
- 1 citroen
- Water (twee el)
- Zes gelatineblaadjes
Zo maak je citroenkwarktaart
Begin ook bij deze taart met de bodem door de koekjes te verkruimelen en te mengen met gesmolten boter. Stamp de bodem goed aan in de springvorm. Leg de gelatine velletjes in een bakje warm water, c.a. vijf minuten (zie gebruiksaanwijzing op verpakking). Ondertussen warm je het citroensap met de twee el water op in een pan. Als het warm is doe je de gelatine hierbij en roer je het net zolang tot de gelatine is opgelost. Zet opzij om af te laten koelen. Klop de slagroom tot een stijve massa en meng dit vervolgens met de kwark en vanillesuiker. Als dit een glad geheel is meng je het gelatinemengsel er doorheen, wederom tot een glad geheel. Dit smeer je vervolgens uit over de bodem. Nog even laten opstijven in de koelkast (twee uur minimaal) en klaar is je taart.