Je kunt een omelet eten, maar je kunt ook een omelet deluxe eten. Met deze drie variaties wordt je lunch net wat specialer. Eet smakelijk!
Lees ook:
Zo bak je de beste omelet
Variaties op de omelet
Vega foe yong hai omelet
Foe yong hai ken je ongetwijfeld uit de Chinese keuken: een gerecht met ei, groente en zoetzure saus. Leg de omelet op een groot bord, vul deze met verschillende roerbakgroente en doe daar een zelfgemaakte zoetzure saus over. Serveer er eventueel rijst of atjar tapoer bij.
Zoetzure saus:
- 1/2 rode ui
- 1/4 chilipeper
- 2 cm verse gember
- 150 gram cherrytomaten
- 15 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 eetlepel azijn
Omelet (2 personen):
- 5 eieren
- 1 teentje knoflook
- 0,5 cm verse gemberwortel
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl peper
- 1 tl sesamolie
- 1000 gram roerbakgroente
- wokolie
Omeletwraps met gerookte zalm
Deze omeletwraps zijn een leuke afwisseling van de standaard granenwraps en ideaal als je wat eiwitrijker wilt eten. Met zalm en rucola wordt dit lunchgerecht een waar feestje.
Benodigdheden (2 personen):
- 3 grote eieren
- scheutje melk
- 150 gram gerookte zalm
- 3 el zure room
- 2 el opgeklopte verse kaas
- 10 takjes bieslook
- handje rucola
- 2 el olie
- peper en zout
- roze peperbolletjes (optioneel)
Bereidingswijze:
Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout. Bak de omeletten in een grote pan in wat olie. Leg de omeletten op het aanrecht. Meng de zure room met de opgeklopte verse kaas. Kruid met peper en zout. Hak de bieslook fijn en meng door de crème. Bestrijk de omeletten met de bieslookcrème. Leg de gerookte zalm erop. Rol de omeletten op als wraps en snijd ze in twee. Serveer met wat takjes verse dille en optioneel wat verkruimelde roze peperbolletjes.
Frittata omelet
Eigenlijk is frittata gewoon een chique omschrijving om een kliekjesdag mee te omschrijven. Heb je wat aardappelen en groenten van de vorige dag over en wil je wat lekkers maken? Álles kan in een frittata.
Benodigdheden (2 personen):
- 3 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 300 gr aardappelen
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- 250 gr cherrytomaatjes
- 1/2 gesnipperde ui
- 200 gr broccoli (diepvries)
- 1 teen knoflook
- verse tijm en bieslook
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen in blokjes en bak een kwartiertje in olie en voeg (kerrie)kruiden toe. Doe dan de groenten erbij; zorg voor zo min mogelijk vocht in de pan. Klop de helft van de kaas door de eieren en de melk. Giet het mengsel in de pan en laat op laag vuur garen. Strooi dan de rest van de kaas er bovenop en zet de ovenbestendige pan 20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
Lees ook:
Eenpansontbijt met spinazie en ei