We hebben in Nederland echt een boterhammencultuur. Nog steeds eet het gros van de mensen dagelijks brood. Soms wordt een enkel belegde boterham dan wel een beetje saai en wil je wel wat meer smaaksensatie beleven tijdens je ontbijt of lunch. Wij hebben goed nieuws! Met deze bijzondere combinaties van broodbeleg zet je binnen handomdraai een keur aan lekkers op tafel.
20x verrassende combinaties van broodbeleg
Hartige combinaties van broodbeleg
Ben jij een kaasliefhebber, of juist gek op vleeswaren? Ontdek de lekkerste hartige combinaties:
- Oude kaas met rucola en plakjes gember
- Willekeurige kaas met een flinke lik mosterd
- Achterham (dunne plakjes) met avocado, peper en zout
- Hüttenkäse met zongedroogde tomaat en wat kruiden
- Runderrookvlees met sla en pijnboompitjes
- Leverpaté met cranberries
Zoete combinaties van broodbeleg
Voor wie het niet zoet genoeg kan:
- Chocoladepasta met pindakaas
- Pindakaas met aardbeienjam of appelstroop
- Dadelstroop met plakjes banaan
- Geroosterde boterham met appel, suiker en kaneel
- Anijshagel met jam
- Speculoos met hagelslag
Hartig én zoete combinaties van broodbeleg
Hartig en zoet gaan heel goed samen, getuige onderstaande combinaties:
- Geitenkaas/geitenkaasspread met plakjes peer, honing en walnoten
- Appelstroop met salami
- Pindakaas met plakjes komkommer (en eventueel wat sambal)
- Gerookte kipfilet met abrikozenjam
- Kaas met chocoladepasta
Een beetje vreemd maar wel lekker..
Voor de echte durfal onder ons:
- Vruchtenhagel met gebraden gehakt
- Een boterham met chocoladepasta en augurk