Als sinds jaar en dag is 4 oktober in Nederland dé feestdag voor dieren. De één denkt er misschien niet eens aan, terwijl de ander zelfs zijn goudvis in het zonnetje zet. Stichting Wakker Dier doopte deze dag om tot nationale Eet geen Dierendag, zodat we samen stilstaan bij de dieren op ons bord die geen feestje meer vieren. Doe jij mee?
Eet Geen Dierendag
Met Eet Geen Dierendag wil de stichting Wakker Dier mensen stimuleren om vaker iets anders te eten dan vlees. Als iedereen minder vlees eet hoeven er minder dieren worden gehouden, behouden we de aarde en worden we allemaal gezonder. Niet gek dus dat vegetariër of flexitariër zijn een grote trend is.
176 miljoen kilometer minder op Dierendag
Ongetwijfeld weet je al dat de productie van ons vlees zorgt voor een enorme uitstoot aan broeikasgassen. Ter vergelijking: de vleesproductie in Nederland staat gelijk aan 176 miljoen kilometer autorijden per dag! In 2017 aten we gemiddeld per persoon nog 77 kilo aan vlees per jaar. Dat heeft effect op onze gezondheid, want het eten van veel bewerkt vlees verhoogt het risico op een beroerte, diabetes en kanker.
4 oktober Eet Geen Dierendag is dus een perfect moment om een lekker vegetarisch recept op tafelt te toveren. Wat dacht je van deze lasagne met linzenbolognese?
Lees ook:
Tips voor het scheiden van afval