Makkelijke maaltijdsoep, daar zijn we dol op. Heerlijk om een lange werkdag mee af te sluiten of als de kleinkinderen na een gezellige oppasdag mee-eten. Soep is altijd goed. Deze 3 maaltijdsoepen zijn zo goedgevuld, dat ze prima door kunnen als maaltijd. Wil je er toch nog iets bij? Dan kun je altijd een afbakbroodje in de oven doen.
3 makkelijke maaltijdsoeprecepten voor 4 personen
1. Aziatische noedelsoep met runderreepjes
Ingrediënten
- 400 gram Aziatische roerbakgroente
- 400 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram runderreepjes
- 200 gram rijstnoedels
- Peper
1. Breng de bouillon met de kokosmelk aan de kook in een grote soeppan.
2. Voeg vervolgens de groenten toe.
3. Bak de runderreepjes eerst even in een andere pan en voeg daarna toe aan de soeppan.
4. Laat de soep 10 minuten koken en voeg tot slot de rijstnoedels toe.
5. Draai het vuur zacht en laat nog 2-3 minuutjes zachtjes koken.
6. Trek met twee vorken de noedels uit elkaar en meng alles goed door elkaar.
7. Breng de soep op smaak met wat verse peper. Erg lekker met wat gebakken uitjes of bosui.
2. Italiaanse tomatensoep met pasta
Ingrediënten
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 takje tijm, oregano en salie
- 1,25 liter water
- 3 blokjes groentebouillon
- 250 gram verse gevulde pasta
- Stukje Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper
1. Fruit de ui en knoflook met wat olijfolie in een soeppan.
2. Voeg de blikken tomaten toe.
3. Ris de kruiden van de takjes en voeg dit ook toe.
4. Doe de bouillonblokjes samen met het water in de soeppan en laat de soep zo’n 20 minuten koken op middelhoog vuur.
5. Pureer de soep met een staafmixer.
6. Voeg dan de verse pasta toe en laat dit nog even een paar minuten zacht meekoken.
7. Maak af met verse peper en Parmezaanse kaas.
3. Linzenkokossoep met Griekse yoghurt
Ingrediënten
- 300 gram gedroogde rode linzen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 oranje zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 theelepels kerriepoeder
- 100 ml volle of Griekse yoghurt
- Olijfolie
1. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.
2. Voeg twee theelepels kerriepoeder toe en bak dit even kort mee.
3. Daarna doe je bouillon en kokosmelk erbij, samen met de linzen en zoete aardappel.
4. Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
5. Pureer de soep met een staafmixer.
6. Schep de soep in vier kommen en maak het af met de Griekse yoghurt.
Tip: erg lekker met pita- of naanbrood.
Welke van deze makkelijke maaltijdsoep recepten ga jij maken? Eet smakelijk!